maandag 21 juni 2010

Bezoek uit Beringe

















Het organisatiecomité van 5 x Beringe organiseerde 21 juni een activiteit voor de voor de Beringse basisschool jeugd. De activiteit werd Beringe Natuurlijk genoemd.
De Beringse jeugd oriënteerde zich onder leiding van het comité op haar "natuurlijke omgeving"en haar geschiedenis. In het programma was opgenomen Museum 't Land van Peel en Maas in Helden, het IVN Helden en natuurlijk het gemeentehuis en het gemeentearchief.

Onder leiding van gepensioneerd archiefmedewerker Theo Duis maakten de 65 leerlingen kennis met het gebruik van het gemeentearchief en enkele belangrijke archiefstukken.

De heren Willems en Kessels vertelden allerlei wetenswaardigheden over Canal du Nord (De Noordervaart), Napoleon en de trambaan die ooit van Beringe naar Venlo leidde.

1 opmerking:

Paul2.0 zei

Hallo Toos,

Leuke activiteit. Wij laten ook elk jaar een aantal klassen kennis maken met het archief. Het zwaartepunt ligt nu nog bij het middelbaar onderwijs. In samenwerking met een docent van het Raaylandcollege is door Jan een archiefspel ontwikkeld. Voor de beantwoording van een aantal vragen over de geschiedenis van Venray komen de leerlingen in aanraking met verschillende archiefbronnen.