donderdag 11 april 2013

Oude Bouw- en Milieuvergunningen Maasbree en Baarlo.


Nog voor de overgang van de gemeente Maasbree naar de gemeente Peel en Maas waren mevrouw Nel Mulders-Thijssen en de heren Lei Vaessen en Herman Stevens als vrijwilliger in het archief actief.

Afgelopen jaren hebben deze vrijwilligers de collectie bouw- en milieuvergunningen van Maasbree en Baarlo onderhanden genomen.
De vergunningen waren namelijk beschreven op kadasternummer zoals dat ten tijde van de verstrekking gold. Intussen wordt dat kadasternummer niet meer gebruikt en is het bij de huidige ambtenaren niet meer bekend.

Door onderzoek in de kadastrale leggers en het ter plaatse bestuderen van de situatie hebben de vrijwilligers de vergunningen voorzien van het huidige adres en huisnummer.

Dankzij dat werk zijn historische bouw- en milieuvergunning van Maasbree en Baarlo nu gemakkelijk te vinden en in te zien. De collectie zal in het voorjaar beschikbaar komen voor de administratie van de gemeente Peel en Maas en voor historisch onderzoek door archiefbezoekers.

De vrijwilligers beleefden veel plezier aan het onderzoekswerk. Bovendien worden het werk en uiteraard de vrijwilligers zeer gewaardeerd door de medewerkers van het gemeentearchief.

Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk in het archief van Peel en Maas, informeer dan bij de gemeente en vraag naar Toos Wilms.

Voor deze mensen geldt: Beleef het oude archief van Peel en Maas.




Geen opmerkingen: