vrijdag 14 december 2012

Bezoek basisschool Den Doelhof

Verslagen van de bezoeken van groep 8 van basisschool Den doelhof uit Meijel aan het gemeentehuis van Peel en Maas in november 2012


Op woensdag 7 november gingen we naar het gemeentehuis van Peel en Maas. We zijn naar het archief en de computerruimte geweest. We hebben ook een rondleiding door het gemeentehuis gehad. We zijn in de kamer van de burgermeester geweest en Nandi mocht de ketting om. Daarna kwam Raf Janssen omdat we de vergadering van de gemeenteraad na gingen doen. Er waren drie groepen. Elke groep had een eigen voorstel van wat ze zouden doen met tienduizend euro in Meijel. Mike was de burgermeester en hij mocht de oude ketting om. Het voorstel dat de Dorpsstraat moest worden opgeknapt had gewonnen.

Groetjes Niels Palmen

Op woensdag 14 november zijn we met de klas naar het gemeentenhuis geweest.

We zijn daar in 2 groepen gedeeld. Een groep is naar het archief geweest waar alle docementen over de mensen in de gemeente Peel en maas staan.
De andere groep ging naar de computer ruimte. Er stonden heel veel computers zonder scherm. Iedere computer was dubbel gemaakt, want als er een kapot ging kon de andere het overnemen. Er waren ook heel veel elektrokabels. Als je er een uit trok dan viel die computer uit.
We zijn ook naar de kamer van de burgemeester geweest. Daar lieten ze de amsketen zien. We hebben ook nog in de raadszaal gedebatteerd. Ze hadden drie stellingen: de dorpstraat opknappen, veiligheid bij de kerk verbeteren en het voetbal opknappen. De stelling veiligheid bij de kerk verbeteren won. We kregen ook een rondleiding door het oude en het nieuwe gemeentenhuis. Iedereen vond het een leuke en interessante dag!

Dany en Rick

Op woensdag 21 november zijn wij met onze klas naar het gemeentehuis geweest. Er was een mooie dag uitgekozen want onze meester was jarig ! Hiep hiep hoera ! Nadat we met auto's naar Panningen waren gereden mochten we plaatsnemen in de raadszaal. Daarna ging het ene groepje naar de archiefkluis en het andere groepje naar de computerruimte. In de archiefkluis konden we kaarten van familieleden zoeken in de miljoenen papieren. Dat was erg leuk. Het andere groepje ging naar de computerruimte. Daarin liepen meer dan 400 (!) kabels. Dat zag er erg indrukwekkend uit. Daarna werd er gewisseld. Nadat alles was gedaan kregen we als hele groep samen een rondleiding door het hele gebouw. We hadden het geluk dat de burgemeester aanwezig was, we konden dus met haar op de foto! Kevin mocht, omdat hij nog nooit in het gemeentehuis was geweest, net doen alsof hij een rijbewijs op ging halen. Toen was het pauze. We kregen ranja en een koekje. Later liepen we terug naar de raadszaal. Daar gingen we debatteren. Dat was volgens veel kinderen het leukste. Toen we gingen, kregen we zaadjes voor bloemen en een keycord. Het was een leuke dag.



Geen opmerkingen: