woensdag 10 mei 2017

HISTORISCHE PROJECTLEIDERS GEZOCHT


Logo                   



HISTORISCHE PROJECTLEIDERS GEZOCHT

De stichting PeelenMaasNet heeft als doel al het cultureel-historisch erfgoed in de gemeente Peel en Maas digitaal te bewaren voor de toekomst en dit voor elke belangstellende toegankelijk te maken. In dat kader staan we aan de vooravond van het digitaliseren van de bevolkingsregisters van de voormalige gemeenten Kessel, Maasbree en Meijel. Om deze megaklus in de komende twee jaar te kunnen realiseren zijn wij voor elk van de registers op zoek naar een vrijwilliger, die wil optreden als 
HISTORISCH PROJECTLEIDER (m/v) 

De projectleider leidt het project vanaf het begin tot het einde, zoekt naar vrijwilligers in de voormalige gemeente waar hij/zij wordt ingezet, coördineert alle activiteiten van de vrijwilligers, is voor hen het aanspreekpunt, ziet toe op de kwaliteit van uitvoering en is de linking pin naar de opdrachtgever, i.c. de archivaris van de gemeente Peel en Maas en de stichting PeelenMaasNet.
Wat zijn de vereisten voor deze bijzondere klus?
De projectleider heeft ervaring in het projectmatig aansturen van een team, heeft affiniteit met digitaliseringsprocessen, kan goed plannen en overzicht behouden, is realistisch en samenwerkings-gericht en communiceert gemakkelijk. Hij/zij kent de voormalige gemeente en de gemeenschap erg goed en weet anderen te stimuleren en te enthousiasmeren tot deelname aan het project. Realiseert zich dat er gewerkt wordt met vrijwilligers.
Wat levert het projectleiderschap op?
De werkzaamheden kunnen naar eigen inzicht samen met het team worden uitgevoerd. De voldoening van het behaalde eindresultaat is de grootste beloning die we kunnen bieden.
Hoe kan iemand reageren?
Mensen, die zich herkennen in dit profiel en die zich belangeloos willen inzetten voor de gemeenschap, kunnen hun reactie vóór 1 juni 2017 mailen naar Toos Wilms, archivaris van de gemeente Peel en Maas. Haar e-mailadres is toos.wilms@peelenmaas.nl. Alle belangstellenden worden uitgenodigd voor een gesprek met de archivaris van de gemeente Peel en Maas en de voorzitter van de stichting PeelenMaasNet op vrijdagochtend 7 juli 2017 in het Huis van de Gemeente.

Geen opmerkingen: