zaterdag 4 februari 2012

Vrijwilligers aan de slag in het archief van Peel en Maas. Deel 2


Bouwvergunningen uit BaarloI
n de voormalige gemeente Maasbree waren drie vrijwilligers actief met het vindbaar maken van de bouwvergunningen van Maasbree. Dankzij dat werk zijn historische bouwvergunningen van Maasbree gemakkelijk te vinden en in te zien.
De vergunningen waren namelijk beschreven op kadasternummer zoals dat ten tijde van de verstrekking gold. Intussen wordt dat kadasternummer niet meer gebruikt en is bij de huidige ambtenaren niet meer bekend.

Door onderzoek in de kadastrale leggers en het ter plaatse bestuderen van de situatie hebben de vrijwilligers de vergunningen voorzien van het huidige adres en huisnummer. De vergunningen zijn nu weer bruikbaar voor de administratie en historisch onderzoek.

De vrijwilligers beleven veel plezier aan het onderzoekswerk.
Vlak voor Nieuwjaar hebben deze vrijwilligers de collectie bouwvergunningen van Baarlo onderhanden genomen. Ook deze collectie zal in het voorjaar beschikbaar komen voor de administratie van de gemeente Peel en Maas en voor historisch onderzoek door archiefbezoekers.

Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk in het archief van Peel en Maas, informeer dan bij de gemeente en vraag naar Toos Wilms.

Voor deze mensen geldt: Beleef het oude archief van Peel en Maas.

Geen opmerkingen: